lauantai 12. syyskuuta 2015

Vegaaniset aamiaismuffinit

Tein juuri niin ihania ja huikean terveellisiä vegaanisia muffineja, että oli pakko tulla heti postaamaan tännekin! Muffinien perusta ovat ylikypsät banaanit - mitä kypsempiä sen parempi! Banaanit ovat silloin myös itsessään riittävä makeutus muffineille. Jos banaanisi eivät ole mustuneita tai haluat vähän makeampia muffineita, niin lisää taikinaan vielä sokeria tai muuta makeutusainetta. Manteli ja banaani sopivat täydellisesti yhteen ja pähkinöistä ja siemenistä tulee ihanan rouskuva rakenne. Nämä herkulliset leivonnaiset ovat täydellinen tapa aloittaa viikonloppuaamu! Niiden tekeminen on kaiken lisäksi niin helppoa, että se onnistuu vielä puoliunessakin ;)




  • 2 kypsää banaania
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl mietoa kasviöljyä
  • 1 rkl pellavansiemen rouhetta + 2 rkl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita ja/tai mysliä (itselläni oli desi hiutaleita ja desi sokeritonta granolaa)
  • ½ dl auringonkukansiemeniä ja manteleita
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Mikrota pellavarouhetta ja vettä niin että siitä tulee tahnaa. Lisää pellavatahna, muussatut banaanit ja öljyt kuiviin aineksiin ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Nostele taikina muffinivuokiin, paista 12 minuuttia 200 asteessa ja nauti hemmottelu-aamupalasta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti