Tein juuri niin ihania ja huikean
terveellisiä vegaanisia muffineja, että oli pakko tulla heti postaamaan
tännekin! Muffinien perusta ovat ylikypsät banaanit - mitä kypsempiä sen
parempi! Banaanit ovat silloin myös itsessään riittävä makeutus muffineille. Jos banaanisi
eivät ole mustuneita tai haluat vähän makeampia muffineita, niin lisää taikinaan vielä
sokeria tai muuta makeutusainetta. Manteli ja banaani sopivat täydellisesti
yhteen ja pähkinöistä ja siemenistä tulee ihanan rouskuva rakenne. Nämä
herkulliset leivonnaiset ovat täydellinen tapa aloittaa viikonloppuaamu! Niiden
tekeminen on kaiken lisäksi niin helppoa, että se onnistuu vielä puoliunessakin ;)
- 2 kypsää banaania
- 2 rkl kookosöljyä
- 1 rkl mietoa kasviöljyä
- 1 rkl pellavansiemen rouhetta + 2 rkl vettä
- 2 dl kaurahiutaleita ja/tai mysliä (itselläni oli desi hiutaleita ja desi sokeritonta granolaa)
- ½ dl auringonkukansiemeniä ja manteleita
- ½ dl kookoshiutaleita
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Mikrota pellavarouhetta ja vettä niin että siitä tulee tahnaa. Lisää pellavatahna, muussatut banaanit ja öljyt kuiviin aineksiin ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Nostele taikina muffinivuokiin, paista 12 minuuttia 200 asteessa ja nauti hemmottelu-aamupalasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti