perjantai 23. lokakuuta 2015

Boynty-kakku

Minun on ollut jo pitkään tarkoitus leipoa mustapavuista ja sisareni syntymäpäivistä sain vihdoin loistavan syyn kehitellä niistä suklaakakun. Ihmemarenki- ohjeesta innostuneena käytin tähän myös mustapapujen säilykkeenliemen korvaamaan kananmunia eli tuomaan kuohkeutta. Toimi mielestäni ihan superhyvin! Monista blogeista olen lukenut, että mustapavut maistuisivat varsinkin lämpinä läpi, mutta tämä kakku oli uunituoreenkin vain ihanan suklaisen ja syntisen hyvän makuista. Mustapapu-suklaakakun voi tarjota sellaisenaankin ja esimerkiksi lisätä siihen pähkinöitä ja tarjoilla vaniljajäätelön kanssa brownie- tyylisenä herkkuna.  Itse tein kakkupohjasta boynty-kakun, joka oli taivaallista. Jos haluat kakusta vegaanisen, käytä kuorruttamiseen vegaanista/ tummaa suklaata. Mä käytin tällä kertaa maitosuklaata, joka ainakin loi autenttisen herkullisen boynty-patukan maun! Koska kakku on vegaanisen lisäksi myös gluteiiniton, se sopii hyvin juhlatarjottavaksi.Terveellisiä herkutteluhetkiä!




Mustapapu-suklaakakku
  • 1prk mustapapuja (go green)
  • 1dl suklaa-kauramaitoa
  • 1 ½ dl juoksevaa kasvirasvaseosta 
  • 1dl kaakaojauhetta
  • 1dl sokeria (fariini)
  • ½ dl kookoshiutaleita
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  •  ½ tl ruokasoodaa
  • 2tl vaniljasokeria

Valuta papujen liemet kulhoon, huuhtaise vähän papuja ja laita pavut blenderiin. Lisää papujen joukkoon suklaakauramaito ja blendaa hienoksi. Lisää sitten vielä kasvirasva ja sekoita hetki.
Vaahdota papujen lientä kovalla teholla noin 5 min kunnes se on vähän marenkimaista vaahtoa, lisää sitten sokerit ja vaahdota vielä hetki. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet eli kaakao, kookoshiutaleet, perunajauhot ja leivinjauhe sekä sooda. Lisää papumössö joukkoon ja sekoita. Öljyä vuoka ja jauhoita se kookoshiutaleilla. Paista uunissa 175 asteessa 15 minuuttia.


Boynty-kakku
  • 1 mustapapu-suklaakakkupohja
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 2 ruokalusikallista kookosöljyä
  • 2 ruokalusikallista juoksevaa kasvisrasvaa
  • 2 ruokalusikallista tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 150g suklaata

Sekoita täyteaineet keskenään ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Halkaise mustapapupohja kahtia ja levitä toisen puoliskon päälle koko täyte. Nosta toinen levy päälle ja kuorruta sulalla suklaalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti