Tässäpä resepti, jonka avulla kaikki Jamaikan matkasta haaveilevat jaksavat vielä hetken Suomen syksyä ;) Ja varmasti tämä jerk-kanasta ja papuriisistä inspiraationsa saanut ruoka helpottaa
muitakin lämmöstä ja kookospalmujen huojunnasta haaveilevia! Soijan sijaan voit tehdä myös jerk-seitania, joka on vähintään yhtä hyvää! Korvaa vain soijafileet perusseitanmassasta tehdyillä pihveillä.. Resepti seitaniin löytyy esim. täältä ( http://vegerous.blogspot.fi/2015/04/rosmariini-seitan-ja-valkosipuliperunat.html)
Jerk-soija
- 4 kpl soijafileitä
- 1½ dl jauhoja
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl chiliä, juustokuminaa, inkivääriä, pippuria sekä savusuolaa kutakin
- ½ tl kanelia sekä murskattuja korianterin siemeniä
Keitä soijafileitä soijalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä. Puristele liika vesi pois. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään laakealla lautasella. Kierittele fileet kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa ja paista öljyssä kauniin ruskeaksi. Tarjoile kookosriisin ja korianterikastikkeen kera.
Kookosriisi
- 3 dl jasmiini tai basmatiriisiä
- 3 dl vettä
- 3 dl kookosmaitoa
- noin 1 tl suolaa
- 1 prk kidneypapuja
Valmista riisi muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta korvaa puolet vedestä kookosmaidolla. Esimerkiksi neljälle hengelle 3 desiä vettä ja reilu 3 desiä kookosmaitoa 3 desiin riisiä. Mausta suolalla. Kun riisi on kypsynyt, lisää joukkoon kidneypavut.
Korianteri-limekastike
- 1 dl maustamatonta (kaura/soija-) jogurttia
- kourallinen korianteria
- puolikkaan limen kuori ja loraus mehua
- 1 tl murskattuja korianterin siemeniä
- ripaus suolaa ja pippuria
Silppua korianteri, sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa.
|
Ja tässä vielä kuva jerk- maustetusta seitanista! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti