keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Nyhtösoijaburgerit

Nyhtösoija on superherkullinen täyte hampurilaisten väliin ja maistuu taatusti paatuneemmallekin lihansyöjälle ;) Soijasta tehty nyhtö on paitsi eettisempää myös huomattavasti nopeampaa ja helpompaa kuin lihavastineensa - mutta maku on vähintään yhtä hyvä! Nyhtösoijan idea on ihanan chocochilin blogista, mutta olen muunnellut mausteita ja täytteitä. Nämä burgerit sopivat hyvin myös vieraille tarjottaviksi. Voit silloin asetella kaikki täytteet kulhoihin, niin että kukin voi koota itse oman burgerinsa!

Nyhtösoija
  • soijafileitä, 4 isoa tai 8 pientä 
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • paahdettua paprikaa, savusuolaa, pippuria, juustokuminaa, inkivääriä, chilijauhetta, soijakastiketta, sokeria
Rapeat kukkakaalit
  • 1 kukkakaali
  • suolaa, pippuria, juustokuminaa ja chilijauhetta
Coleshaw
  • n.1/3 punakaalia
  • 3 porkkanaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa, pippuria

Korianteridippi

  • n. 1dl luonnonjogurttia
  • ½ ruukkua korianteria
  • suolaa, pippuria, juustokuminaa

Lisäksi:
  • sämpylöitä
  • juustoa (cheddar)
  • salaatinlehtiä

Keitä soijafileitä liemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä, eli noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa muut lisäkkeet. Silppua sipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja jätä odottamaan. Valmista coleslaw silppuamalla kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi/tikuiksi. Sekoita palojen joukkoon kermaviili ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paloittele kukkakaalit pieniksi kukinnoiksi ja pilko varsi pieniksi paloiksi. Paista kukkakaalit pannallu rapeiksi ja kullanruskeiksi ja mausta. Tee korianteridippi sekoittamalla luonnonjogurttiin silputtua korianteria, juustokuminaa, suolaa ja pippuria.

Kun soijafileet ovat pehmeitä kaada vesi pois ja nyhdä kahden haarukan avulla silpuksi. Kuumenna pannulla öljyä ja paista ensin sipuleita hetki ja lisää sitten soijapalat. Pidä lämpö kovalla, mutta sekoita koko ajan. Kun palat ovat saaneet vähän väriä mausta ne paprikalla, savusuolalla, pippurilla, inkiväärillä, chilillä, kuminalla ja sokerilla ja lorauta päälle noin ruokalusikallinen soijakastiketta. Paista vielä hetki ja koristele korianterisilpulla.

Paahda sämpylät pannulla, lisää juusto kuuman sämpylän päälle - ja kokoa burgerit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti