tiistai 5. toukokuuta 2015

Munakoiso-kuskussalaatti

Tämä ihanan värinen salaatti pursuaa monelaisia makuja: suolaista, makeaa, täyteläisen mausteista - ja kaikki sulassa sovussa keskenään! Huomaa, että resepti on 4 hengelle.


  • 1 munakoiso
  • 1 ruukku minttua
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 pkt fetaa (paloina)
  • 2 dl kuskusia
  • n.10 kpl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
  • juustokuminaa, pippuria, suolaa, kurkumaa, kanelia



Paloittele munakoiso sivuttain renkaiksi. Lohko pienemmät renkaat neljään ja isommat kuuteen osaan. Valele runsaalla oliiviöljyllä ja paista uunissa 200 asteessa kunnes palat ovat pehmeitä ja saaneet väriä, eli noin 20 min. Laita vesi kiehumaan ja mausta kuskusjyvät kurkumalla, suolalla ja ripauksella kanelia. Kaada päälle 2 dl kiehuvaa vettä ja peitä kannella tms. Silppua aprikoosit ja yrtit pieneksi. Kun kuskus on turvonnut muutaman minuutin ajan lisää oliiviöljyä ja sekoita haarukalla. Lisää kaikki ainekset kulhoon, murusta feta joukkoon ja sekoita. Ripottele vähän fetaa ja yrttejä päälle koristeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti