lauantai 2. toukokuuta 2015

Suolakinuski-browniet

Näitä herkkupaloja tein tarjottavaksi vappujuhliin. Brownieista tuli super ihania - ei liian makeita! Leivokset pysyvät mehevinä, kun taikinaa ei kypsennä liian pitkään. Browniet ovat herkullisia sellaisenaan, mutta jos haluat vetää vähän överiksi niin tarjoa ne lämpimänä jäätelön kera, lurps! Browniet ovat suolakinuskia lukuunottamatta vegaanisia, jos käytät maidotonta tummaa suklaata. Olen tosin joskus tehnyt kinuskia myös kookosmaidosta, joten pitää ensi kerralla kokeilla miten se toimii näissä!

200g margariinia/ öljyä
100g tummaa suklaata 
3dl sokeria
5dl  vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl pellavarouhetta

3 rkl vettä


Suolakinuski

1 tl kondensoitua maitoa (makeutettua!)
2 tl sormisuolaa

Aloita suolakinuskista: Keitä avaamatonta kondensoitua maitotölkkiä noin 2 tuntia pienehköllä lämmöllä, niin että purkki on koko ajan kokonaan veden alla. Vettä kannattaa siis lisäillä aina välillä. Anna jäähtyä, avaa ja sekoita joukkoon sormisuola. Kaada isolle lautaselle tai tarjottimelle ja pakasta mielellään yön yli.

Brownietaikina: Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja suklaa mikrossa, tee ”pellavalimaa” kiehauttamalla pellavarouhe ja vesi mikrossa. Sekoita pellava suklaaseokseen ja lisää sokerit ja sitten muut yhteen sekoitetut kuiva-aineet.

Leikkaa jäisestä kinuskista paloja ja asettele ne noin 2 sentin välein riveihin leivinpaperoidulle pellille. Kaada palojen päälle brownietaikina ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia. Brownien pitää olla juuri ja juuri kiinteää, siten että taikina ei tartu tikkuun mutta antaa painettaessa hieman myöden. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti