keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Keveämpi sacherkakku

Tässä tulee kevytversio klassikkokakusta! Kalorit on karsittu puoleen normaalista, mutta maku on edelleen niin täydellisen syntinen, ettei eroa huomaa kuin vaa'alla käydessä ;)

Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1,5 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 50g margariinia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa
  • 3 munaa
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa tai maustamaton jogurtin ja veden sekoitusta
  • 0,5 dl rypsiöljyä

Kostutukseen:

  • 3 rkl maitoa
  • 1 rkl Bailey'siä
  • 1 rkl kahvia

Täyte:

  • 1 prk aprikoosimarmeladia (300g)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50g tummaa suklaata
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

  • 150g tummaa suklaaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • nokare voita

Vatkaa sähkövatkaimella sokeri, hunaja ja margariini, lisää munat yksitellen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen noin 1/3 niistä, sitten 1/3 maitoa jne ja lopuksi öljy. Kaada jauhotettuun irtopohjavuokaan (pienehkö, 20cm) ja paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Jäähdytä ja laita mielellään yöksi jääkaappiin, jonka jälkeen kakkua on helpompi käsitellä.

Puolita pohja ja kostuta halutessasi. Voit käyttää myös pelkkää maitoa tai esim. kaakaota kostutukseen. Levitä pohjalle noin puolet marmelaadista. Tee täyte sekoittamalla kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja lisäämällä siihen sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. Vaahdon on hyvä olla mahdollisimman jämäkkää. Lisää vaahto kakun väliin ja aseta toinen kerros päälle.  Levitä loppu marmelaadi kakun pinnalle ja reunoille. Tee kuorrute lämmittämällä kerma kattilassa ja lisäämällä siihen (mikrossa) sulatettu suklaa. Sekoita huolella ja lisää nokare voita tuomaan kiiltoa. Kaada kakun päälle.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään useita tunteja tai vaikka seuraavaan päivään. Koristele mintun lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti