perjantai 24. huhtikuuta 2015

Uunijuuressalaatti

Tänään tehtiin ihanaa, lämpöistä salaattia. Tämä salaatti sopii hyvin talveen tai tälläisiin kylmiin kevätpäiviin. Olen yleensä tehnyt tämän bataatista, mutta näin pääsiäismaanantaina kaupan hyllyt olivat ihan tyhjillään, joten vaihdoin bataatin porkkanaan ja jätin pinjansiemenet pois. Hyvin toimi myös näin!



  • 4 punajuurta
  • 4 porkkanaa tai bataatti
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1/2 pkt vuohenjuustoa
  • (pinjansiemeniä)
  • rosmariinia, salviaa, suolaa, öljyä, hunajaa ja balsamicoa






Leikkaa juurekset pieniksi tasakokoisiksi paloiksi, valele öljyllä ja mausta yrteillä sekä suolalla. Itse maustoin punajuuret rosmariinilla ja porkkanat salvialla, mutta kaiken voi laittaa sekaisinkin. Myös tinjami ja basilika sopivat mausteeksi hyvin. Paista juureksia 200-225 asteessa palojen koosta riippuen noin 20 minuuttia tai kunnes ovat pehmeitä ja rapeita. Paahda pinjansiemet, revi ja huuhtele rucola ja paloittele vuohenjuusto. Lököile kunnes juurekset ovat valmiina ja yhdistä sitten kaikki aineet kulhossa. Valuta tarjotessa päälle vähän hunajaa ja balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti