maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kasvislasagne

Herkullinen kasvislasagne on todellinen lohturuoka! Tavallista lasagnea kevyempänä vaihtoehtona sillä voi kuitenkin herkutella useamminkin.



  • lasagnelevyjä (noin 9kpl)
  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1/2 pkt fetaa
  • (1 pieni pussi pinaattia)

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • balsamicoa, hunajaa, suolaa, pippuria ja kuivattuja yrttejä

Valkokastike

  • 3 dl maitoa
  • 3rk jauhoja
  • 3rk margariinia/ voita
  • 1dl juustoraastetta tai fetaa


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen, murskaa valkosipuli ja kuullata sitä hetki kattilassa. Lisää päälle tomaattimurska ja yrtit ja jätä muhimaan. Murenna liemikuutio soijarouheen sekaan ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Jätä turpoamaan. Kuori porkkana, pese kesäkurpitsa ja leikkaa niistä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Lisää turvonneet soijarouheet tomaattikastikkeeseen. Mausta tomattikastike hunajalla ja balsamicolla (noin teelusikallinen kumpaakin) sekä suolalla ja pippurilla. Sulata pinaatti.

Aloita valkokastikkeen tekeminen sulattamalla rasva kattilassa. Lisää jauhot, kuumenna hetki ja lisää sitten maito hitaasti ja vähitellen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kun maito on vähän kiehahtanut lisää juusto, ota kattila liedeltä ja sekoita niin, että juusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja halutessa ripauksella muskottipähkinää.

Kun kaikki elementit ovat valmiina, voit aloittaa kokoamisen! Laita pohjalle tomaattikastiketta, päälle levyjä, sitten valkokastiketta ja kasvissuikaleita sekä pinaattia ja taas tomaattikastiketta, levyjä... Vimeiseen kerrokseen tulee levyjen päälle enää valkokastiketta, jonka päälle ripotellaan puoli pakettia fetaa (itselläni tuli kolme lasagnelevykerrosta). Paista uunin alatasolla noin puoli tuntia. Tarjoile salaatin kanssa. Ja muista: lasagne on aina parasta vasta seuraavana päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti