- n. 850g jauhoisia perunoita
- 3dl vehnäjauhoja
- noin 2tl suolaa
- pippuria
- 1rkl sitruunankuorta
- oliiviöljyä
- 1/2 pkt tuoretta pinaattia
- 1dl herneitä
- voita/öljyä
- 2tl kuivattua salviaa (tuore käy myös)
- 1rkl sitruunan mehua
- päälle sitruunasormisuolaa ja parmesaania
Pyörittele taikinasta pötkylöitä (käytä jauhoja apuna) ja leikkaa pötköt noin 2cm mittaisiksi paloiksi. Keitä gnoccipaloja runsaalla suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pinnalle nousseet palleroiset kulhoon, jonka pohjalla on hieman öljyä (etteivät tartu toisiinsa).
Kun kaikki gnoccit ovat valmiita laita pannulle voita/öljyä ja salviaa, ja paista gnocceja muutama minuutti. Lisää sitten herneet (jos käytät pakasteherneitä lisää ne heti, että ehtivät sulaa) ja tuore pinaatti, paista minuutti sekoitellen, nosta sitten pois lämmöltä ettei pinaatti nahistu liikaa. Purista vielä hieman sitruunaa gnoccien päälle ja lisää tarvittaessa sormisuolaa. Tarjoile parmesaanin kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti