maanantai 27. huhtikuuta 2015

Sitruuna-pinaattignoccit

Valmistin ensimmäistä kertaa gnocceja, joille varioin kaapin aineksista ihanan keväiset lisukkeet. Olin luullut, että gnoccit ovat supervaikeita tehdä, mutta nämähän valmistuivat hetkessä ja maistuivat loistavasti! Sitruuna raikastaa täyteläisiä gnocceja todella hyvin. Tein perunan kuorista gnoccien seuraksi sipsejä, mutta ne olivat ehkä hiukan tarpeettomia. Jos kuitenkin haluat hyödyntää myös perunan kuoret, gnoccien valmistuessa voit hyvin paistella vähän puhtaita kuoria öljyssä, suolata ne ja tadaa - rapea lisuke on valmis!
  • n. 850g jauhoisia perunoita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • noin 2tl suolaa
  • pippuria
  • 1rkl sitruunankuorta
  • oliiviöljyä
  • 1/2 pkt tuoretta pinaattia
  • 1dl herneitä
  • voita/öljyä
  • 2tl kuivattua salviaa (tuore käy myös)
  • 1rkl sitruunan mehua
  • päälle sitruunasormisuolaa ja parmesaania



Keitä perunat kypsäksi. Monesti perunat neuvotaan keittämään kokonaisina ja kuorineen, mutta itse kuorin ja paloittelin ne isoiksi lohkoiksi - hyvää tuli. Muussaa kypsät perunapalat survimella ja lisää sitten jauhot, suola, pippuri ja sitruunankuori. Sekoita huolellisesti kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo. Voit sekoittaa taikinaa myös yleiskoneella. 

Pyörittele taikinasta pötkylöitä (käytä jauhoja apuna) ja leikkaa pötköt noin 2cm mittaisiksi paloiksi. Keitä gnoccipaloja runsaalla suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta pinnalle nousseet palleroiset kulhoon, jonka pohjalla on hieman öljyä (etteivät tartu toisiinsa). 



Kun kaikki gnoccit ovat valmiita laita pannulle voita/öljyä ja salviaa, ja paista gnocceja muutama minuutti. Lisää sitten herneet (jos käytät pakasteherneitä lisää ne heti, että ehtivät sulaa) ja tuore pinaatti, paista minuutti sekoitellen, nosta sitten pois lämmöltä ettei pinaatti nahistu liikaa. Purista vielä hieman sitruunaa gnoccien päälle ja lisää tarvittaessa sormisuolaa. Tarjoile parmesaanin kera!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti