torstai 23. huhtikuuta 2015

Herkkusienipasta kookospekonilla

Tämä on nopea ja helppo pasta, jonka kruunaavat täyteläisen rapeat ja suolaiset "pekoni"-murut! Vegepekonia on mahdollista tehdä myös soijahiutaleista ja mausteita voi myös varioida oman maun mukaan. Monessa vegepekoniohjeessa käytetään nestesavua, mutta koska en itse moista omista, korvasin sen savusuolalla ja vähensin suolan määrää. Vegepekoni sopii hyvin myös salaatteihin tai keittojen päälle murusteltavaksi!
  • n. 200g herkkusieniä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2dl ruokakermaa
  • suolaa, pippuria, tinjamia


Silppua sipulit ja sienet, suikaloi kesäkurpitsa. Laita pastavesi kiehumaan. Paista sipulia pannulla kunnes se pehmenee vähän, lisää sienet ja valkosipuli ja sitten kesäkurpitsat. Paista noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta kastike. Lisää pastat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä vielä sen aikaa kun pasta kypsyy. Tarjoa kookospekonin kera.


Kookospekoni

  • kaksi kourallista kuivattuja kookoslastuja
  • 1tl savusuolaa
  • 1tl soijaa
  • 1tl savupaprikaa
  • 1tl jauhelihamaustetta
  • 1 rkl öljyä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita sitten kookokset sekaan varovasti ja pyörittele niin, että ne ovat kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 180 asteessa 15 minuuttia kunnes palat ovat rapeita. Tarjoile parmesaanin ja tuoreiden yrttien kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti