torstai 7. toukokuuta 2015

Seitan-nakkipiilot

Nakkipiilot olivat lapsuuden ehdoton hitti! Nämä seitanista valmistetut versiot menivät aikuisten juhlissa niin nopeasti kaupaksi, etten ehtinyt edes ottaa kuvaa valmiista annoksista :) Lapsuudessa näitä naposteltavia kutsuttiin myös nimellä ”possut piilossa”. Seitan-versioita nautiskellessa voi olla hyvillä mielin myös siitä, että tällä kertaa possu pääsi sen verran hyvään piiloon ettei joutunut lautaselle ;) Seitannakit ovat toki myös herkkua sellaisenaan esimerkiksi perunasalaatin tai muusin kera taikka hodariin sujautettuna.

  • seitannakkeja
  • 1-2 pkt (500g-1kg) lehtitaikinaa
  • sinappia
  • seesaminsiemeniä
  • (maitoa)

Paistamisen jälkeen kääri nakit sinapilla sipaistuun lehtitaikinaan. Itse yleensä kaulin ”valmiiksi kaulitut” lehtitaikinalevyt kaksi kertaa valmista ohuemmiksi. Tälle seitanmäärälle riitti yksi 500g paketti, mutta jos haluat enemmän taikinaa niin osta pari pakettia. Piilot voi voidella maidolla (jolloin väristä tulee kullanruskeampi) ja päälle voi ripotella seesaminsiemeniä. Sitten vain paistetaan piiloja uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Seitannakit

  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl gram-jauhoja
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tl jauhelihamaustetta
  • 1tl tacomaustetta
  • 1tl soijakastiketta
  • 0,5 tl savusuolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 tölkki ruskeita papuja
+
  • 1,5 l vettä
  • 1 liemikuutio
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl balsamicoa

Valuta pavuista neste (nesteestä voi muuten tehdä myös ihmemarenkeja!) ja huuhtele papuja hetki juoksevan veden alla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten paputahna sekä soijalla maustettu vesi ja sekoita. Vaivaa taikinaa ensin hetki. Jaa taikina paloihin ja pyörittele palat ohuiksi pötköksi. Leikkaa pötköstä haluamasi kokoisia nakkeja - itse tein melko pieniä. Muista, että ne suurenevat jonkin verran vielä keitettäessä.  

Keitä nakkeja puoli tuntia runsaassa vedessä, joka on maustettu liemikuutiolla ja parilla ruokalusikallisella soijakastiketta ja balsamicoa. Nosta nakit ylös ja paista ne öljyssä ruskeiksi ja rapeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti